Fiecare organism viu este purtătorul unui sistem bioenergetic, capabil de a absorbi sau emite energie, de a o acumula, repartizând-o la nivelul celulelor şi organelor. Acest rezervor de QiPrana este indispensabil pentru sănătatea noastră, asemenea oxigenului şi nutrienţilor purtaţi de sânge.

Împreună cu corpul fizic(dens) - compus din materie(energie condensată) - a cărui realitate este percepută prin cele cinci simţuri, există și reflexia sa - corpul electromagnetic(subtil), neperceptibil prin intermediul simţurilor fizice.

Astfel, cu toţii posedăm un Câmp Bioenergetic, prezent în și în afara corpului nostru, care ne informează și influențează organismul în mod continuu.

Câmpul Bioenergetic este :

- o caracteristică a lumii vii;

- baza informaţiei biologice;

- primul care i-a contact la întâlnirea dintre două sau mai multe organisme vii.

Câmpul Bioenergetic emite şi recepţionează unde energetice, fiinţa umană fiind supusă unui permanent transfer cu: mediul înconjurător, undele electromagnetice, oamenii cu care interacţionăm, plantele, animalele, ambientul. El se află într-o permanentă vibraţie şi mişcare, reacţionând atât la stimulii mediului înconjurător, cât şi la schimbările interioare: gânduri, emoţii, sentimente, starea de sănătate a corpului fizic.

Structura generală a Câmpul Bioenergetic

1. Câmpul bio-fizic urmăreşte conturul corpului şi se extinde în afara acestuia cu până la 6 centimetri. De la nivelul pielii pornesc raze bioplasmatice (energetice) perpendiculare pe corpul fizic. Acestea sunt numite razele de sănătate şi se întrepătrund cu aura internă. Acest câmp are rol de protecţie împotriva germenilor şi a energiei bolnave existente în mediul înconjurător

Cauza îmbolnăvirii corpului fizic poate fi epuizarea sau congestia aurei interne generale sau locale. În cazurile de congestie sau epuizare energetică, meridianele energetice sunt blocate în acea zonă, şi energia vitală nu mai poate circula liber, partea fizică a corpului urmând a se îmbolnăvi. Se poate întâmpla ca în zonele bolnave să existe atât o epuizare cât şi o congestie de energie.

Concluzia este că, în procesul de vindecare a corpului bioenergetic se va vindeca şi corpul fizic.


2. Câmpul emoțional se întrepătrunde cu cel fizic și are capacitatea de a  interacţiona la distanţă cu ale câmpuri bioenergetice. La nivelul lui se integrează toate trăirile ființei umane: starea emoțională, dispozițiile sufletești, vibrațiile altor oameni.


3. Câmpul mental este format din energie subtilă, caracterizată de cele mai fine și mai rapide vibratii. Se întinde până la 1 metru faţă de corp, ca şi o coajă de ou, cu vârful ascuţit în partea inferioară. Caracteristicile(culorile) lui sunt modificate de starea fizică, emoţională şi mentală.


Un câmp bioenergetic poate impregna energetic anumite obiecte, mediul, chiar și alte persoane. De exemplu: jucaria unui copil. Dupa o zi de joacă, copilul adoarme în brațe cu jucăria preferată. În acest fel, el folosește din energia acumulată în jucăria respectivă.



Categories: