Erotismul, deși am fost obișnuiți să-l considerăm un subiect delicat, adeseori chiar tabu, captează mereu prim planul atenției publicului, trezește întotdeauna interesul auditoriului, datorită emoțiilor unice pe care le produce. Și este firesc să fie așa, căci…

Manifestarea sexualității este o componentă esențială și determinantă a identității noastre, iar trăirea erotică contribuie la dezvoltarea plenară a organismului nostru și, în consecință,  la menținerea stării de sănătate.

În sistemele spirituale orientale, energia sexuală este considerată o energie sfântă deoarece este singura care are capacitatea de a se multiplica. La formarea acestei energii participa mai multe organe și glande, în special organele sexuale,  dar și rinichii și suprarenalele. Fiecare dintre aceste organe și glande își aduce aportul la crearea acestei energii, iar puterea sexuală este cu atat mai mare cu cât aceste organe și glande sunt mai sănătoase. 

De asemenea, tradiţiile orientale menţionează faptul că trăirea intensă a unei,  sau a mai multor, senzaţii în acelaşi timp, în cazul de față cele erotice,  induce liniştirea procesului gândirii.

La fel ca orice contemplare, trăirea erotică favorizează un mod creator, intuitiv de percepţie, ce are drept consecinţă trăirea direct și nemijlocită a experienţei. 

În trăirea amoroasă plenară, bărbatul şi femeia sunt deschişi faţă de senzaţii, cufundându-se în ele, experimentându-le spontaneitatea. Astfel, mentalul este capabil  să cuprindă, fără effort,  toate percepţiile care apar.

Unul dintre scopurile practicii sexuale este de a hrăni creierul cu energie, ridicând-o din zona organelor genitale către centrii superiori ai capului. Acest fapt contribuie la creșterea capacităților noastre psihice și mentale.

În cazul în care această energie specifică nu este direcționată spre centrii superiori, ea cauzeaza mari probleme de sănătate organelor genitale. La bărbati, prin păstrarea energiei în zona genitală, sunt afectate prostata și testiculele, iar la femei pot apărea chisturi ovariene sau uterine. 

Categories: ,