Nutriția înseamnă alimentația corectă a omului  în scopul păstrării stării de sănătate. Reglementarea corectă a alimentației nu numai că ne apără şi ne vindecă de anumite boli, dar este, în acelaşi timp, şi un factor important pentru prelungirea vietii.

Consumul de alimente sănătoase în cantităţi adecvate şi preparate după metode corespunzătoare, ne poate ajuta să avem o stare de sănătate optimă.

Alimentația se află într-o strânsă legătura cu corpul nostru, ne afectează metabolismul, procesul de digestie și, în final, starea psihică. Deci, putem spune că felul de mâncare ales ne afectează direct starea de sănătate. 

Acest lucru se datorează unui complex de factori - de la felul în care anumite alimente influențează reacțiile chimice din creierul nostru, până la felul în care acestea sunt digerate și cum interacționează cu sistemul nostru imunitar. Ceea ce mâncam poate avea, de asemenea, efecte psihologice surprinzătoare care pot afecta grav felul în care ne simțim. Putem spune că hrana are un rol fundamental în menținerea unui corp sănătos și armonios.

În interiorul organismului alimentele parcurg mai multe stadii: masticație, digestie, absorbție, circulație, asimilare și eliminare, prin care suferă procese de transformare în substanțe simple pe care le furnizeaza celulelor. De aceea, toate bolile încep la nivel celular și toate schimburile au loc la nivel celular.

Celulele corpului nostru se reînnoiesc de nenumarate ori, cu condiția să le oferim “combustibilul” corespunzator. Așadar, noi suntem atât de sănătoși pe cât sunt și celulele noastre.

Afla mai multe pe siteul nostru special dedicat problematicii nutriției  Dieta BioStil - click aici

Categories: ,