Medicina naturistă afirmă că principala cauză a bolilor este prezența substanțelor indezirabile în corp. Polurarea organismului nostru cu substanțe dăunătoare sănătății noastre este efectul acumularii de toxine, dar și a pătrunderii substanțelor toxice(otrăvitoare) provenite dim mediul în care trăim.

Stresul de zi cu zi, alimentele pline de E-uri și de alte substanțe otrăvitoare, poluările de tot felul prezente în mediul înconjurător și stilul de viață dezordonat duc la dereglari ale metabolismului și la acumulări de toxine în organism. Deși corpul nostru are mecanismele necesare pentru epurare, acestea își pierd eficacitetea în timp din cauza asaltului toxic la care este supus. De aceea este indicat să urmam o cură de detoxifiere în mod regulat.

„Zilnic, suntem asaltaţi de patru tipuri de toxine: cu origine fizică (radiaţiile, câmpurile electromagnetice), cu origine chimică (medicamentele, cosmeticele), cu origine biologică (alimentele falsificate) şi cu origine psihologică (stresul)", explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

În mod natural, organismul ar trebui să elimine aceste toxine prin intermediul colonului (intestinul gros), rinichilor, plămânilor şi al pielii. Însă, din cauza volumului toxinelor, aceste organe nu mai reuşesc să-şi ducă la îndeplinire sarcinile.. Prin urmare, detoxifierea organismului trebuie stimulată. De altfel, există o serie de semne care arată incapacitatea organismului de a elimina singur reziduurile.

Un organism intoxicat prezintă astfel de simptome:

- gust amar în gură dimineața și o halenă (respirație) urât mirositoare;

- limba încărcată dimineața și/sau depuneri albicioase pe limbă;

- transpirație cu miros neplăcut;

- constipație, balonare; 

- obezitate sau supaponderabilitate;

- mirosul puternic a materiilor fecale;

- tensiune crescută;

- pofta puternică de dulciuri sau alimente prăjite.


Persoanele care au aceste simptome se manifestă astfel:

- au o stare de somnolență permanentă, se trezesc greu dimineața și simt mereu nevoia de a dormi, indiferent ca se odihnesc mult;

- sunt apatice, astenice, fără vitalitate, chiar dacă se hrănesc suficient;

- prezintă dureri de cap, ameteli și se simt obosite, oricât de puțin ar munci;

- sunt nervoase și au o stare permanentă de iritabilitate și stres, sunt confuze și își pierd capacitatea de concentrare și memorare;

- au o imunitate scazută și se îmbolnăvesc des;

Categories: