Orice terapie, pentru a avea șanse reale de reușită, trebuie să întrunească, în prealabil, două condiții :  renunțarea la obiceiurile toxice și  cura de detoxifiere ! 

 Constantine Hering - părintele homeopatiei americane (1800-1880) a definit acum multă vreme una dintre legile vindecării, care stă și astăzi la baza terapiei homeopate – ea fiind valabilă dealtfel în cazul tuturor terapiilor naturale. Cunoscută sub numele de Legea vindecării a lui Hering ea se bazează pe ideea că de-a lungul vieții acumulăm în orgnism diferite toxine care dacă nu sunt corect eliminate vor tinde să creeze probleme de sănătate. Legea vindecării pe care Hering a enunțat-o sună astfel: 

1.Vindecarea începe de sus în jos – adică din minte și psihic către trup

2.Vindecarea apare din interior către în afară – corpul trebuie ajutat să elimine acumulările toxice și nu trebuie obstrucționată această acțiune purificatoare, chiar dacă apar fenomene neplăcute asociate cu detoxifierea. După ce procesul de detoxifiere s-a încheiat corpul începe să se autoregleze în mod natural. Ajutat astfel, organismul se vindecă prin eliminarea cauzei tulburărilor și nu prin suprimarea simptomelor. Tratarea exclusivă a simptomelor unei tulburări nu face decât să suprime și mai mult eliminarea naturală a toxinelor, paraziților, germenilor de tot felul situați mai ales în tractul digestiv și atunci apar complicații și accentuări ale diferitelor probleme de sănătate.

3.Vindecarea apare în ordinea inversă în care au apărut diferitele simptome sau boli – prin urmare procesele de reechilibrare și vindecare prin mijloace naturale vor tinde să reactiveze uneori tulburări mai vechi ce nu erau vindecate ci doar obstrucționate să se manifeste. Astfel procesele de reechilibrare și regenerare pot fi precedate uneori de un oarecare ¨tumult¨ organic ce denotă eliminarea din profunzime a diferitelor elemente nocive (tensiuni, substanțe toxice, dezechilibre diverse).

Categories: